TITANIC <3

18. februar 2015

RMS_Titanic_3

Kva er eigentleg så facinerande med Titanic? Eg hugsar då filmen  gjekk på kino heime, på den tida då kinoen hadde raude klapp seter, og man fekk både lumbago og andre lumske rygg lidingar av ein kinotur.

(At vi ikkje kreperte av  3 timar med Kristin Lavransdatter i 8 klasse var i alle fall eit under)

Kor romantisk var ikkje den filmen <3

Etter ar Laurits og Georg fekk skipet «Titanic» som særinteresse har eg fått eit heilt anna forhold til skipet.

Visse de at Titanic gjekk ned 14 april 1912?  Og at dette var på ein tysdag?

Ikkje det?

Slikt veit gutane mine..

And for the record  søsterskipet »Britannic» gikk ned 21 november 1916.. på ein måndag 😉

Gutane er kanon gode på rollespel, så e det noko eg har sett mange gonger så er det forliset til «Titanic», heilt autientisk slik det gjekk ned.

Sjå for deg to kliss like gutar, med ein legobygd «Titanic» båt, isbitar rappa frå mamma sin frys, slik at isfjella blir så levande som mogeleg.

Samarbeidet er på topp! Mens Laurits synk «Titanic», den brekk på akkurat den plassen den skal, så står broren ved sida av nynnar høgt på «nære deg min gud» og spelar på ei imaginær fele, der fela er eska som vindus viskaren pappa skifta førre veke, og boga er den gamle viskaren.

FANTASTISK UNDERHOLDNING <3

Vi snakkar og om  ein detalj orientering som er heilt skremmande.

Dei får med seg alt av detaljar, og dei hugsar alt.

Er det ikkje rart?

At detaljer rundt eit forlis av ein båt skal sitte som spikra, men å skjøne at ein må passe seg i trafikken, ha på regnkle når det regnar eller hugse å ta på seg sko når man skal skulen skal være så vanskelig?

 

Ein ting er i alle fall sikkert, studentmammaen skulle gjerne hatt om enn bare  ein brøkdel av deira hukommelse, helst i går!

Ha ein fin dag!

<3 <3 Ragne Beate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Siri Johansen

  Tusen takk for latter og gråt og mimring nå på morgenen. Du skriver så levende og forfryktelig forståelig!
  Jeg kom over bloggen via FB og ble sittende å lese hele på en gang. Jeg kunne ha kommentert på så mange innlegg. Sorg, dagplaner, bare hjemme, skemavelde osv, men valgte Titanic. Hvorfor? Jo, på et tidspunkt visste jeg hvor mange skruer den båten var satt sammen med! Den ble brukt ialle fag, kunne det bare linkes dit ble det meste intressant, selv om kunnskapen ikke sitter i dag regnet avleggern på et tidspunkt ut hvor mange liter vann en flytende Titanic fortrengte.
  En liten heads-up på hva som kan komme: Avleggern er tyve, hjemme på ferie fra folkehøgskolen og vi går gjennom filmene hans. «Husker du denne mamma?» Han holder opp filmen Titanic. Det er flere år siden sist jeg så filmen. Likevel øker pulsen, jeg kjenner jeg blir svett, matt og hodet jobber på høygir for hva som kommer nå. Diskusjon rundt dimensjon, hvorfor noen bruker dårligere materialer enn det som er ment eller verst av alt, SE den?
  Rolig og (nervøst) leende svarer jeg «Ja klart jeg husker den, vi jo sett den ca tusen ganger!»
  Humor er i dette øyeblikket en fin bil og jeg får et blikk jeg med årene sjelden har pådratt meg. Typisk ikke imponert over mora kommer det lett irritert og veldig belærende: » Det har vi alldeles ikke! Jeg har bare sett hele filmen 437 ganger, og du så ikke alle de!»
  Selv etter ti år kødder man ikke med Titanic-filmen altså! At man ikke kødder med selve Titanic historien, det vet jeg, men her i huset gjelder det tydeligvis absolutt alle fakta som på noen måte kan knyttes til temaet for evig tid.. 😀

  Igjen, tusen takk! Det var særdeles givende og godt å lese, selv om avleggeren er stor og «kun» har utviklingsforstyrrelse med autistiske trekk 🙂

  • ragne

   Off, no fikk eg tårer i augene her Siri! Tusen takk for kjempefine ord, og all sympati med Titanic,man tulle ikkje med den nei! Ingen skipsforlis i det heile egentlig her 🙂 Heilt fantastisk kor ting kan gå igjen med ongane våre, fellestrekk som ikkje alle har, men som nokre har, som foreldre og kan møtes rundt, på godt og vondt <3

   Kjekt å høre at avleggeren er på folkehøgskule, det håpe eg våre og får mulighet til på sikt <3

   Ha ein strålande dag!